Usein kysytyt

Pienenettävä sisältö

Mitkä ovat paljasjalkakengät?

Edelleen joillakin ensimmäinen mielikuva paljasjalkakengistä voi olla ne perinteiset ”varvaskengät”, mutta niistä on tultu jo pitkä matka. Kaupungilla tuskin huomaat, kenen maiharit ovatkin paljasjalkaversiot - paljasjalkakenkiä on jokaiseen tyyliin!

Paljasjalkakengät ovat jalkineet, jotka sallivat jalan toimia luonnollisella tavallaan. Niiden
tärkeimmät ominaisuudet ovat:

- Täysin tasainen (ns. ”zero drop”), ohut ja taipuisa pohja

- Ei tukia tai iskunvaimennuksia

- Jalkaterän muotoinen, kärjestä leveä lesti

Kenkien ei tarvitse tukea, jalkasi osaa sen parhaiten ihan itse.

Voivatko lapset käyttää paljasjalkakenkiä?

Kyllä, paljasjalkakenkä on yleensä paras mahdollinen valinta tukemaan lapsesi jalkaterveyttä. Jalat ja muukin tuki- ja liikuntaelimistö toimivat ja kehittyvät parhaiten, kun ne saavat alusta asti toimia niiden luonnollisella tavalla – ei kengän määrittelemänä. Etenkin pienillä kävelemään opettelevilla lapsilla kengillä voi olla isokin vaikutus kävelyn sujuvuuteen, mitä kevyempi ja joustavampi kenkä sitä parempi. Jos lapsella ei ole jalkaongelmia tai -kipuja, ei paljasjalkakenkien käytölle ole estettä.

Kenelle paljasjalkakengät eivät sovi?

Jalkaterien merkittävä toiminnan häiriö tai rakenteellinen poikkeama saattaa olla esteenä
paljasjalkakenkien käytölle. Esimerkiksi diabetes ja siihen liittyvä tuntopuutos, reuman aktiivinen tulehdusvaihe tai rikki oleva jalkapohjan iho ovat tilanteita, jolloin paljasjalkakenkiä ei ole syytä käyttää. (Terveyskirjasto)

Miten aloittaa paljasjalkakenkien käyttö?

Mikäli et ole kulkenut paljon paljain jaloin tai niin sanotuilla minimalistisilla kengillä, on tärkeää totutella paljasjalkakenkiin vähitellen jalkakipujen välttämiseksi. Kannattaa aloittaa pehmeällä alustalla ja pidentää käyttöaikaa jalkojen lihasten vahvistuessa.

Miten myyn kenkäni Askeltamoon?

Sinun tarvitsee vain täyttää myyntilähete ja postittaa kenkäsi meille.

Lue lisää

Kokoni puuttuu?

Valitettavasti välillä koot pääsevät loppumaan, mutta voit aina olla meihin yhteydessä ja tiedustella saisimmeko tilattua sinulle sopivaa kokoa.

info@askeltamo.fi tai alla olevalla yhteydenottolomakkeella

Mitä tarkoittaa koko 35J, 39L tai 43M?

Joihinkin kenkiin on koon perään merkitty K,J,L tai M.

K = Lasten koko
J = Juniori koko
L = Naisten koko
M = Miesten koko

Kannattaa aina valita kengät, sisäpituuden perusteella - ei koon. Kenkien koko ja niiden sisäpituuden voivat vaihdella valmistajan mukaan! Jos sisäpituus on sinulle sopiva, ei ole väliä onko koko juniori, naisten vai miesten. Miesten kengissä lestin leveys on naisten kenkää leveämpi, joten jos sinulla on leveä lesti - suosittelemme valitsemaan miesten koon.

Ovatko käytetyt kengät puhtaita?

Käymme kaikki käytetyt kengät läpi ja tarkastamme niiden kunnon. Putsaamme kengät ja niiden pohjat kevyesti, ennen niiden myyntiin laittamista. Emme myy rikkinäisiä, reikäisiä, haisevia tai tahraisia kenkiä. Katsothan käytettyjen kenkien myyntikuvat erityisellä tarkkuudella. Olemme ottaneet kuvat niin, että kenkien mahdolliset virheet näkyisivät mahdollisimman hyvin.

Etkö löytänyt kysymykseesi vastausta, kysy lisää meiltä